Om oss

Jag som har SE*TwiCat’s uppfödning heter Marina Johansson. Jag bor i Karlskrona med min dotter, våra katter och två pomeranians.

Den sibiriska katten som ras upptäckte jag 2008. Min dåvarande man hade astma och är väldigt allergisk mot katt, så lyckan var total när jag fick veta att denna underbara ras fanns. Vi började testa hans allergi i olika hem och sedan köpte vi vår första sibir i november 2008. Det var Paviljongen’s Clinton.

Sommaren 2009 flyttade två honor in hos oss, Grevinnans Bonterra och Rossib’s Amarantine.

Mitt intresse för genetik har alltid varit stort och det var den främsta anledningen till att vi gled in på uppfödarbanan. 2010 föddes vår första kull mellan Clinton och Bonterra. Eftersom att katter är mitt största intresse så försöker jag ständigt lära mig mer om dem. Jag har gått flera högskolekurser som handlar om djurens beteende och kommunikation. Jag har även läst PawAcademys G1, G2 och G3.

Utställningar intresserar mig mycket, så det åker jag på flera gånger om året. Jag följer det hälsoprogram som finns för HCM, vilket innebär att jag gör ett ultraljud på hjärtat på mina katter inför varje kull. De kommer även fortsätta testas som kastrater och jag uppmanar mina kattungeköpare att HCM-testa sina sällskapskatter vid 3 samt 6 års ålder.

En kattunge från mig innebär livslång support <3