Artros

Igår var det dags för årlig vaccination av Janus. Förra året upptäckte vi artros på honom, då jag nämnde vid vaccinationen att han börjat gå annorlunda upp för trappan. 

Iår valde jag därför att ta en ny röntgenbild, för att se om artrosen förvärrats. Till min stora lättnad hade den inte det, utan var likadan som förra året. Han är inte så verkad av detta ännu och det är lindrig artros. Märkte det som sagt bara då han gick upp för trappan. Nu har jag flyttat, så han slipper trappor. Man märker dock lite stelheter i hans rörelsemönster. Men nu tänkte jag inte röntga mer, utan ska fortsätta hålla koll på hur han mår och beter sig. 

Passade även på att ta nya blodprover för att se så han mår bra i övrigt. De såg väldigt fina ut.

Så ni som har äldre katter, tänk på att vara uppmärksamma på de åldersrelaterade sjukdomar som kan uppstå, och gör gärna seniorkontroller hos er veterinär. Vi vill ju ge våra älsklingar en fin ålderdom också ❤️ 

CH S*Paviljongen’s Clinton (”Janus”), har här fått lugnande i väntan på röntgen. 11 år gammal.

This entry was posted in Allmänt.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*